Annons
Vidare till avestatidning.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Många är ensamma men ingen ska behöva lida i det tysta

Ensamhet, ibland ofrivilligt drabbar många i samhället, jag syftar på människorna som blir hemma. Som hamnat i ett utanförskap från samhället, som blir utan eller inte klarar av utbildning och jobb. Även om alla behöver en ensam stund då och då eller kanske trivs bättre i ensamheten, så är total eller närmast total ensamhet inte hälsosam. Depression och tankar kring ens egna roll i samhället uppstår. Åtminstone för mig, om man inte deltar i samhället, man blir sittande hemma, vad är ens roll, vad gör man för nytta?

Kan vi i det större samhället ge dessa människor en roll? Kan vi uppmuntra till kontakt, till utbildning, till jobb, till ett socialt sammanhang, till ett rikare, mer välmående liv för dessa människor? Jag tycker det, någon, du, jag behöver göra det för ingen ska behöva lida i det tysta och känna sig utanför. Alla förtjänar ett första steg till välmående och deltagande i samhället.

Ensam

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare