Annons
Vidare till avestatidning.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Lycka till med uppgiften att sanera Hedemora kommuns ekonomi

På en presskonferens den 16 september presenterade Hedemora kommuns ledning hur den ekonomiska situationen ser ut för kommunen. Kommunen har idag betydligt högre kostnader än intäkter. Prognosen för 2019 var då –39,7 miljoner kronor och det pågående arbetet med budget för 2020 pekar också på ett fortsatt underskott.

Detta håller inte i längden.

Kommunen presenterade också ett förslag till åtgärdsplan för 2020-2022 som man hoppas ska minska kommunens kostnader med 60-70 mkr.

Ska rätt effektiviseringar, strukturförändringar och därmed minskade kostnader uppnås, krävs en total genomlysning av samtliga kommunens verksamheter, vilket inte har gjorts. Jag menar att det brådskar.

Moderaterna har sen många år tillbaka föreslagit att en genomlysning borde genomföras, för att tillse att verksamheterna bedrivs så kostnadseffektivt som möjligt, utan gehör.

Moderaterna anser också, att en långsiktig strategisk plan bör upprättas, då det är av största vikt att ta ett samlat grepp om hur vi vill använda våra resurser i framtiden.

Kommunalrådet Kristina Lundgren och kommundirektören Annika Strand hoppas att ekonomin ska vända redan nästa år. ”Fan tro´t”, som Relling sa.

Jag önskar politiker och tjänstemän lycka till med uppgiften att sanera Hedemoras kommuns ekonomi.

Melker Andersson

Hedemoras F.d. oppositionsråd (M)

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare