Annons
Vidare till avestatidning.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Leksands kommun begränsar antalet yttranden i höghusärendet!

Leksands kommun säger nej till önskemål om förlängd tid för den utställda detaljplanen om sexvåningshöghusen vid brofästet i Åkerö. Samhällsbyggnadsordförande, Sebastian Larsson, kallade i ett SVT Dalarna-inslag en förlängd tid som "olämplig". I sådant fall är det uppenbart olämplig endast för kommunen, som tydligen vill få in så få yttranden som möjligt.

Yrkandet om förlängning från 28/6, det nu satta slutdatumet, över juli och augusti skulle vara till för att fler ska få chansen att ta ställning till detaljplanen. Kommunen motiverar sitt "nej" med att man vill bortse från dessa två månader då de är semestermånader. Under dessa två månader vill man inte besvära folk med så trista saker som planärenden.

Vitsen med en förlängning är dock just denna. Då skulle fler få chansen att ta ställning för eller mot bygget. Att inte gå med på förlängningen vittnar om kommunal nonchalans! Med slutdatum satt till 28/6 vill man uppenbarligen enbart ”bocka av” det lagstadgade kravet på 3 veckor, visserligen förlängt med 3 dagar, men inte ens med 5 så att man kommer in i juli!

I förra utställningsomgången, som gällde åttavåningshus, fick kommunen officiellt in drygt 200 yttranden. Av dessa var endast 27 för planen. Minst 875 personer var emot åttavåningshus. Av dessa ville 64 personer slopa hela planen och 786 ville ha högst trevåningshus. 24 personer kunde godta fyra våningar. Förläng tiden och begränsa inte antalet yttranden i höghusärendet!

Nils Gunnar Storerkers

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare