Annons
Vidare till avestatidning.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Långshyttans vårdcentral bäst i länet – ortsborna i minoritet

Var det här verkligen avsikten med fritt vårdval? Långshyttan med omnejd har cirka 1500 innevånare, men vårdcentralen har 5200 patienter listade hos sig. Patienterna kommer från exempelvis Hofors, Falun, Säter och till och med sommarstugeägare från Stockholm. Region Dalarnas målsättning är att vården skall finnas nära människorna. Ja, det är en bra målsättning, men hur kommer det sig då att man som ortsbo har svårt att få tid hos ”sin” läkare? Jag har personligen dålig erfarenhet av just tidsbokningen på Långshyttans VC. Jag har en sjukdom som gör att jag behöver uppföljningar och koll på läget så det inte utvecklas till det sämre. Hur underbart är det då att ringa tidsbokningen och mötas av ”Finns ingen tid hos din läkare förrän om 3 veckor”, eller ”vi har ingen ledig akuttid, de är bokade de närmaste dagarna”. ”Ring i morgon bitti, det kanske finns någon återbudstid”.

Hur är det ens möjligt att akuttider är förhandsbokade flera dagar i förväg? För mig som bor på orten känns det inte bra med så många patienter från andra orter så att vi ortsbor har svårt att få den vård vi har rätt till utan tvingas att åka till akuten i Avesta eller Falun i nödfall!

Besviken vårdbehövande ortsbo

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare