Annons
Vidare till avestatidning.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Landsbygden är fortfarande satt på undantag

I denna tidning skriver tre sossar, bland annat Tomas Eneroth, om invigningen av Västerdalsbanan att det ger en tydlig klimateffekt. Vidare att klimatpåverkan ska minska och att vi måste ha en infrastruktur som gör det möjligt att hela Sverige ska leva. Transportsektorn behöver se till att minska sin klimatpåverkan. Godstrafiken behöver flytta över mer från väg till järnväg och sjöfart. Detta är ju vackra ord. Men det stämmer inte i verkligheten. För det första borde hela Västerdalsbanan rustas upp och helst elektrifieras. Då kan Dalarna utvecklas, både turistnäringen och näringslivet kan utvecklas. För det andra så är landsbygden fortfarande satt på undantag.

I senaste numret av sossarnas tidning Aktuellt i Politiken säger Infrastrukturministern följande:

”Jag ser flygplatsen som en riktig investering för att ge besöksnäringen i området chans att växa”.

Då är det inte tal om klimatpåverkan. Det är stor skam hur makthavarna håller på och nonchalerar hotet om klimatet.

Vad ska ungdomarna få för uppfattning om makthavarnas nonchalans när de är ganska medvetna om just klimathotet. Tala om politikerförakt. Tomas Eneroth är definitivt inte trovärdig.

Christer Wilhelmsson

Ordförande Järnvägsfrämjandet

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare