Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

INSÄNDARE: Laglöshet i trafiken, fler trafikpoliser behövs

Annons

I en insändare den 17 september 2017 skrev Bengt Andersson att många bilförare verkar ha glömt hur man kör bil. De respekterar inte hastighetsgränserna, håller inte avstånd och uppträder omdömeslöst. Frånvaron av trafikpoliser gör att det är minimal risk att bli ertappad för trafikbrott.

Mina erfarenheter av dagens trafik stämmer helt med vad Bengt skriver, och jag skulle kunna ge många exempel.

Här är en självupplevd händelse: Jag kör på en 80-begränsad väg. Det är mörkt och det börjar regna. Sikten blir sämre och jag sänker farten av försiktighetsskäl. En bil närmar sig bakifrån och två strålkastarljus lyser upp i backspegeln. Jag bländas av ljuset, sikten blir ännu sämre och jag tvingas sänka farten ytterligare. Nu har jag den andra bilen bara några meter bakom mig. Jag förväntar mig en omkörning, men föraren fortsätter att ”trycka på” bakifrån för att tvinga mig att köra fortare. Det blir några skräckfyllda minuter innan den andre kör om.

Bilarna på en normal landsväg kör ofta i grupper. I täten ligger en bilist som håller lagstadgad hastighet. Därefter följer flera som vill köra fortare, de flesta med för korta avstånd. Om något oförutsett inträffar och föraren i täten tvingas bromsa kan det bli en seriekrock, en vanlig företeelse på svenska vägar.

Allt fler fartkameror sätts upp. Det är ett sätt att få ner hastigheterna, men  löser inte problemet med för korta avstånd. Det krävs ett stort antal patrullerande trafikpoliser som håller uppsikt på trafikanterna.

Motvillig bilist i dagens trafik

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare
Annons