Annons
Vidare till avestatidning.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Kort sagt om folktom kulturnatt, gatunamn, jägarliv och träschabrak på Stora torget

Kulturnatt – var var ni, Hedemorabor? Kulturnatten i Hedemora bjöd på härligt väder och ett mycket trevligt och omväxlande program, men var var ni Hedemorabor? Tråkigt med så dåligt gensvar när det ordnas något i stan, gratis dessutom.

Ijr

”Könstigt” när namn inte ändras: Änt'e könstigt! Att Dalatrafik inte kan ändra namnen på gator när de bytt namn. Dammgatan i Borlänge heter George Karlssons gata exempelvis.

Martin Lirsjö

Eminent om ett jägarliv: Tack till Olle B Häggkvist, för hans eminenta redogörelse över ett jägarliv. Har själv jagat i sjuttiotre år och således tolv år när jag började jaga ekorre under kriget. Därefter har jag haft stövare i sextio år, så jag är väl medveten om att hunden är människans bästa vän. Tänk att få släppa hunden på harslag innan det blir skjutljust, tända en tjärvedseld  och invänta första hundskallet. Det är en höjdpunkt i livet som få får vara med om.

Uno i Linghed

Aldrig mer träschabraket på Stora torget! Heder åt de 15 arkitekterna som inte bara hade modet utan också rätt beträffande den osedvanliga förfulning som vi tyvärr fått se på Faluns paradtorg i sommar. Tvärtemot DT:s ledarskribent vill vi att torget ska vara Faluns finrum med plats för tillfälliga event av olika slag som hittills, inte en permanent och osnygg utrymmeskrävande uteservering. Det finns ju redan nu många platser för sådana serveringar i torgets närområden så varför förstöra vårt speciella torg med detta träschabrak. Det är min och mångas förhoppning att vi slipper se denna onödiga och osmakliga konstruktion på Stora torget någon mer gång.

Anders Ericsson

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare