Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Kort sagt om Dalatrafik, hall i Falun, ”leg” till alla – och bostadsrätten mest en rätt att rösta i styrelsen

Annons

Talet om minskat bilåkande... Dalatrafik är ett stort skämt eller stort hån eller en stor sorg, välj själv! Beställd buss kommer inte, titt som tätt. Väntan på dito för byte i 15 minusgrader i en timme på öde landsväg när det skulle ha skett på 5 min. Utan resultat. Vid annat tillfälle, besked från kundtjänst: På bytesplatsen lämnar en buss samtidigt som man kommer, så man inte kan byta! Är det för att retas? Så då blir det till att vänta i 35 minuter. Talet om att vi ska minska på bilåkandet... hur ska det gå till?

Norbobo

Hallbygge: Satsa på att bygga en hall över skateboardstället vid Västra skolan, det är ju där ungdomarna är.

Tomas Ristolainen

Det kostar minst 400 kronor att rösta: För att få rösta måste man kunna legitimera sig om man inte känns igen av valförrättarna eller att någon med leg kan intyga att man är den man är.

Polisen eller Skattemyndigheten utfärdar leg till en kostnad av 400 kronor. Förutom den kostnaden måste man också ta sig till ett ställe där leg kan fås. En resa som inte i alla fall klaras av på ett dygn om man ska åka kollektivt.

Borde inte våra politiker fundera på detta och föreslå att alla medborgare ska få leg så att de kan rösta?

Nyinflyttad pensionär utan leg

Bostadsrättens betydelse: Larry Söder samt Roy Uppgård skriver i FK om hyresrätten som en fattigdomsfälla. Om jag uppfattat skribenterna rätt vill de att alla ska äga sitt boende. Som jag förstår lägger de in bostadsrätt som eget ägande! Det mest förvånande är i så fall att Larry och Roy inte vet vad bostadsrätt innebär:

Den som köper en bostadsrätt köper inte en del i huset de ska bo i utan de köper en del i rätten att rösta i bostadsföreningens styrelsemöten. Ps: Larry o Roy är tyvärr inte ensamma om denna uppfattning.

Daglig läsare av FK

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare