Annons
Vidare till avestatidning.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Konstigt att vi straffas – snart får jobbarna ta hojen till jobbet, oavsett årstid

Såg en person på tv, kom från regering eller departement, som sa att det var billigare att köra bil nu tack vare att bilarna drar mindre. Va smart sagt och tänkt. Då gör vi ju alla som kör, en rejäl insats för miljön.

Lite konstigt att vi då ska straffas med höga skatter på drivmedel. Egentligen skulle vi ju ha tillbaka pengar i och med allt vi gör och har gjort för miljön.

Hur tänker sedan staten håva in dessa pengar framöver? Ponera att 80 procent av alla fordon då går på el, då försvinner ju 80 procent av statens intäkter från drivmedel. Då har man lurat in folk på elfordon och passar nog på att införa en rejäl kilometerskatt eller så höjs elpriset radikalt, till elbolagens glädje, och alla får pröjsa för denna galenskap, även de utan något fordon.

Och hur ska all den här efterfrågade elen produceras? Politiker borde tänka till lite extra innan man drar igång något liknande. Hur blev det med E85 och bilar som skulle köras på det? Värdelösa idag, och de som finns körs på bensin.

Det enda man uppnått är skövlad regnskog för sockerrörsplantager. Hur smart är det för miljön? Det biobränsle som produceras i landet, räcker inte på långa vägar. Allt verkar ske i ett populistiskt avseende och i vad som är opportunt för tillfället. Sänk skatten på drivmedel först och främst. Alla transporter blir dyrare och den lilla människan får pröjsa i slutänden. Snart får jobbarna ta hojen till jobbet, oavsett årstid och längd till jobbet. Kollektivtrafik? Glöm det!

Tänkvärt

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare