Annons
Vidare till avestatidning.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: ”Karuselldörr” på Avesta lasarett försvårar för rullstolar och rullatorer

Mina kunskaper må vara bristfälliga när det gäller samarbetet mellan de olika Landstingsråden/Regionråden (?) om hanteringen av landstingsmedlen (skattemedlen). Det som fått mig att börja fundera över detta, är det som för närvarande sker på Avesta lasarett. Där genomförs i dagarna en ombyggnad av huvudentrén. Man byter ut väl fungerande automatdörrar mot en ”karusellanordning”. Varför? Är det för att Fastighetssektorn inom länsorganisationen fått pengar över?

Är det vattentäta skott mellan Landstingsrådens/Regionrådens domäner?

Hur ska jag annars tyda, att pengar som skulle kunnat användas inom vårdsektorn slösas (!) på något fullständigt onödigt projekt? Befintliga entrédörrar möjliggör lätt passage för rullstolar eller rullatorer. Blir det lättare med ”karuselldörr”? Svaret på den frågan är ett entydigt NEJ!

Jag har med eget öga sett hur rullatorförare och rullstolsdragare, valt att gå via sidodörr på Falu lasarett. Varför? Svar: Det är enklare! Som alltid: Det var bättre förr! När blir överhetens beslut förnuftiga.

Göte Bodén, Avesta

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare