Annons
Vidare till avestatidning.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Kaos mötte våra barn och ungdomar på särskolan efter sommarlovet

Under sommarlovet fick vi föräldrar ett brev där det stod att särskolan i Leksands kommun kommer att flytta till Insjön. Personalen stod inför ett redan fattat beslut.

Vi föräldrar fick veta att det inte är något vi kan göra. Vi fick komma och titta på en byggarbetsplats. Vid skolstart fanns inga klädhängare, ingen handikapptoalett som var klar, byggarbetare i lokalen, personal utan passerkort, ny personal. Ett kaos mötte barn, föräldrar och personal.

De barn som går i särskolan har alla intellektuell funktionsnedsättning. Många har även autism, adhd och fysisk funktionsnedsättning i olika grad. De är fullständigt beroende av att få tid på sig, av struktur, trygghet och förutsägbarhet och att vi vuxna runt omkring säkerställer att de får det. Nu har man slagit undan benen för många underbara, men så sårbara, barn och ungdomar.

Vi föräldrar, som inte sovit en hel natt på 10-15 år, var hämtar vi styrkan? Hur ska vi kunna hantera utbrotten, tårarna, otillräckligheten? Hur orkar vi lite till?

Se oss. Se våra barn. Förstör dem inte. De är de finaste, värdefullaste, våra ovärderliga skatter. Hjälp oss att ta hand om dem så de får glänsa som bara de kan!

Föräldrar till barn i särskolan, Leksands kommun

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare