Annons
Vidare till avestatidning.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Jag väljer Falun före Borlänge - var stolta över er stad och era politiker!

Jag har längre sträcka att ta mig till Falun än till Borlänge - ändå åker alltid just till Falun för att handla. Jag tillhör också den skara som tycker att internet har givit mig en otrolig närhet till det mesta - perfekt när man, som jag, bor en bra bit från staden.

Falun har precis det jag önskar av en stad. Specialaffärer i trevliga lokaler, mysiga caféer och restauranger och de stora affärskedjorna i lite tråkigare miljöer. Jag har möjlighet att sitta ute och fika och äta. Att hämta en liten nypa luft mellan varven.

Jag har alltid lätt att hitta parkering - ofta i skuggan och med enkel sms-betalning. Perfekt eftersom att jag aldrig har några slantar på mig nu för tiden. Det blir dessutom aldrig dyrt. Så skönt att kunna parkera på ett ställe och nå det jag behöver samtidigt som jag träffar trevliga människor och butikspersonal.

I Falun får jag hjälp med det mesta - kläder, inredning, omklädning av lampor, möbler, speciella livsmedel, vansinnigt god mat, mycket bra hjälp när det gäller sportutrustning och toppenservice på restaurangerna och caféerna. Det är dessa saker som drar mig in till Falun.

Så Falubor, var stolta över er mysiga gamla stad och politiker! Se till att det ej byggs mer utanför stan, satsa på centrum. Bygg inga fler stora lador som fula monument över er "regeringstid" i staden. Snygga till den ännu mer med oväntade upplevelser. Nystingar, skojiga gatstenar, härliga sittplatser och ännu mer grönt!

Landsortsbo

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare