Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Jag bokade resa en vecka innan, men tvingades avstyra hela besöket i Borlänge

Annons

I lördags hade jag en inplanerad träff med Synskadades Riksförbund i Borlänge. För att vara säker på att få ett färdtjänstfordon bokade jag resan en vecka innan. De hade ingen bil för ditresan, men de lade beställningen till trafikledningen. Men jag fick en resa tillbaka i alla fall. På tisdagen fick jag bekräftelse på resan och jag skulle vara framme 45 minuter innan träffen började. Men, i lördags kom ingen bil. Jag ringde och frågade, men de fick ingen kontakt med chauffören.

Då skulle de ta fram en ny bil som skulle vara hos mig en timme senare. Men när timmen gått kom ingen bil i alla fall. Deras svar var då att de skulle försöka få fram en bil igen, men på grund av förseningarna av färdtjänstfordonen skulle jag missa förmiddagen på träffen varför jag avbokade allt och stannade hemma.

Hur kan det komma sig att Dalatrafik får problem med 2 bilar om man som resenär bokat resan en hel vecka innan? Är det inte dags att byta ut det som är fel inom kollektivtrafikförvaltningen på Region Dalarna?

Elisabeth

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare