Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Ingen motsätter sig fler sommarjobb - S förmedlar en bild som inte stämmer

Annons

Replik: Socialdemokraterna skriver i en debattartikel att de vill se fler sommarjobb till unga. Men själva har de skickat tillbaka pengar trots att fler unga kunde få sommarjobb. Detta har jag och Kristdemokraterna varit mycket kritiska till.

Sommarjobben för unga har varit en fråga som Kristdemokraterna har lyft under lång tid. Förra året låg jag på och diskussionerna om detta var yviga. Problemet är att kommunen inte har haft handledare i alla förvaltningar som kunde ta emot ungdomar. Pengar fanns för fler sommaranställningar men de kunde inte nyttjas av skälet att kommunen helt enkelt inte hade beredskapen att ta emot dessa. Trist! Ni Socialdemokrater förmedlar en bild som inte stämmer.

Sommarjobb för unga är viktigt tycker vi Kristdemokrater och ingen motsätter sig detta. Men även ni, Socialdemokraterna, förstår och vet hur läget var. Susanne Norberg var själv involverad i frågan förra året.

Nu gäller det att vi gör mer för unga och framförallt att vi ser till att kommunen blir tillgänglig för sommarjobb och praktikplatser.

Katarina Gustavsson (Kd)

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare