Annons
Vidare till avestatidning.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Inga fler privata vårdcentraler

Det fungerar i början när ambitiösa personer startar vårdcentraler för att de vill bedriva bra vård som Vårdcentralen Koppardalen i Avesta för att ta ett exempel. Sen blir det som i Falun och Borlänge där riskkapitalister tar över. Visst går vårdcentralen med vinst, men man bedriver ingen speciellt bra vård och man bidrar noll till vårdens utveckling här i dalarna vilket den regiondrivna gör. Men en massa pengar försvinner som skulle kunna använt här mycket bättre.

Nya majoriteten har även bestämt att de privata ska få extra mycket pengar i form av extra momskompensation. Pengar som vi invånare i regionen inte kommer se röken av.

Jag skäms över att jag jobbat på en privat vårdcentral och bidragit till detta. Vi invånare i Dalarna förtjänar bra vård och att de som bedriver vården ser till att våra skattepengar används på bästa sätt.

Karl

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare