Annons
Vidare till avestatidning.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: I stället för bilskam - båtskatt!

Det är ett väldigt klankande på bilar, att de är så skadliga för miljön, och det stämmer kanske delvis. Men varför är det inte någon av alla miljöivrare som säger något om båtar?

Det finns nämligen tusen och åter tusen fritidsbåtar, många i miljonklassen, som släpper ut mängder med miljöfarliga avgaser och annat skräp i våra sjöar och vatten. De betalar dock inte ett öre i skatt till skillnad från alla med bilar, motorcyklar, släpvagnar och andra motorfordon. Ja, i princip allt är det skatt på - men inte på båtar. Den enda skatt som båtägare betalar, som även bilägare gör, är den på bränsle.

En utredning för ett antal år sedan kom fram till att det skulle vara för svårt att registrera alla båtar, därför blev det ingen skatt. Det låter, i mina öron, bara som nonsensprat i dagens digitala samhälle. Det som saknas är den politiska viljan. Man är väl som vanligt för rädd för att tappa röster att man istället håller tyst.

Jag tycker det är dags för alla miljöivrare att börja ta tag i frågan om båtskatt igen - för rättvisan och miljöns skull!

Rättvisa

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare