Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Hur var det med att ge varenda unge en chans?

Annons

Nu har ett antal överklaganden lämnats in till Förvaltningsrätten angående beslutet att stänga Idkerbergets skola. Vissa utav dessa överklaganden handlar om själva beslutsprocessen, andra om utredningen och konsekvensanalysen inför beslutet.

Borlänges grundskolor går plus, ändå skall man spara på de som är vår framtid.

Den 3 sep 2017 skrev Monica Lundin en debattartikel med rubriken ”Ge varenda unge en chans”. Där hon bland annat lyfter upp integration men även hur viktig skolan är för att alla skall ges samma chans att lyckas. Nu våren 2019 har hon och hennes allierade just minskat chansen för 31 elever att lyckas!

Istället för att vara nära tryggheten, istället för att kunna cykla till skolan, istället för att kunna ha en social fritid, istället för att ha en trygg skolgång med behöriga lärare så vill hon och hennes allierade sätta barnen på en skola långt ifrån tryggheten. Dessutom skall de tillbringa minst 30 mil i veckan i en buss!

Ungar skall kunna kosta olika och inte bara på grund av integration! Hur var det med att ge varenda unge en chans?

Henrik Anderson

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare