Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Hur ska 1000 bostäder rymmas vid ”Surbrunnshagen”?

Annons

”Lugnet ska råda” i det nya bostadsområdet Surbrunn. Under denna rubrik står att 1000 nya bostäder ska byggas på området Surbrunnshagen i Falun." DT tisdag 4 juni 2019. Som granne och boende i Dalregementets bostadsrättsförening, vid Kungsgårdsvägen undrar jag hur området nu kan rymma 1000 lägenheter.

Utställningshandling/Planbeskrivning från 2013-01-15 säger ”- en utveckling av området med en trädgårdskaraktär. Upp till 350 lägenheter möjliggörs.”

Kopparstadens tidigare vd har tidigare höjt till 500 lägenheter i en artikel.

Vid kontakt svarade hon då att detta nog skulle minskas något. Nu dubblar Susanna Karlevill, nuvarande vd, till 1000 bostäder. Av bilden tolkar jag att Mekonomens verkstad, landstingets ambulansutbildning och tre andra garagehyrare i före detta utbildningsgaraget får flytta inom fem till åtta år.

650 lägenheter i bildens blå fält pekar på högre hus och långt ifrån trädgårds-staden. Restaurang är nämnd men inte skola och trafiklösningar. Dags för kommun och Kopparstaden att informera mera. Till sist, varifrån kommer namnet Surbrunnshagen?

Sten Bergman

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare