Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: ”Hela landet ska leva” – men i Ludvika gör kommunledningen tvärt om

Annons

Jag läste insändaren med rubriken ”Hela landet ska inte bara leva – utan även växa!” som Patrik Engström hade med på debattsidan i lokaltidningen för en kort tid sedan. Du är ju socialdemokrat och riksdagsledamot från Dalarna. Du skriver i din insändare att ni Socialdemokrater värnar om landsbygden och gör ingen skillnad på stad eller land. Man ska kunna leva ett bra liv oavsett var i Sverige man bor. Det tänker vi Socialdemokrater att fortsätta ta strid för. 

Det är märkligt hur olika man tänker inom samma parti, här i Ludvika har kommunledningen bestämt sig för att göra tvärt om så att den starkt och tungt trafikerade riksväg 50 skall gå som genomfart i de centrala delarna av Ludvika. Det medför att riksväg 50 som dessutom skall byggas om till mötesfri väg med vajerräcke och höjd hastighet till 100 kilometer i timmen, kommer att ligga kvar i den gamla sträckningen som är cirka 1 mil lång genom byarna norr om Ludvika med påföljd att många hus måste rivas, parallellvägar, bullerplank, få utfarter till riksvägen och med en förstörd boendemiljö för all framtid, ett vägförslag som inte hör hemma i dagens Sverige. 

Men kommunledningen framhärdar med sin genomfart trots att det finns ett miljövänligt alternativ till förbifart på slät skogsmark strax öster om den smala dalgången där bebyggelsen ligger. När förbifarten når Harsprångsledningen i söder vid Norsbro-området möter den riksväg 66 från Smedjebacken där följer den 66:an fram till Målarbacken, går in i riksvägsreservatet som redan togs undan på 30-talet och sedan vidare fram till Snöåvägen. 

Med förbifarten får även Smedjebacken nära till riksväg 50, därför blir allmännyttan också större för båda kommunerna. 

Man får hoppas på att det du skrev Patrik Engström, i din insändare, inte bara är tomma ord.

 

Erik Magnusson

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare