Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Heja, Leksands företagareförening, ni ger hopp för framtiden

Annons

Jag läste att företagarna i Leksand gått samman i en gemensam företagarförening och jag blev uppriktigt glad. Företagarna i en kommun är drivkraften som ger en kommun liv och karaktär, som aktiverar sig för kommunens bästa och driver viktiga frågor gemensamt och hittar kreativa och lönsamma lösningar till allas bästa.

Det är i grevens tid som detta sker, kommunens kommunutvecklare håller på att avveckla Noret som Leksands självklara handelscentrum och här kan en stark företagarförening hitta andra lösningar än att utlokalisera Ica till andra sidan järnvägen. Att Ica behöver större lokaler är inte svårt att förstå men det finns redan tomma lokaler i centrala Leksand och de får inte bli fler. Här kan företagarna gemensamt hitta lösningar som blir bra för alla, både handlare, fastighetsägare, turistnäringen och inte minst oss Leksandsbor. Utnyttja de lokaler som finns, bygg ut om det behövs men framför allt se till att behålla handeln med dagligvaror på Noret, det skapar förutsättningar för övriga verksamheter att kunna utvecklas och blomstra. En etablering av Ica på Limsjöänget riskerar att utarma hela Leksands centrumhandel. Skulle det dessutom leda till miljökonsekvenser i vårt Natura 2000-område riskerar Leksands goda varumärke att allvarligt skadas. Heja, Leksands företagareförening. 

Olle Berglund, Leksand

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare