Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Hedemora sist i näringslivsrankning – och inga planer verkar finnas

Annons

Enligt samverkansdokument för den styrande majoriteten oktober 2018 ska frågorna runt näringslivet ges högsta prioritet och utvecklas angående arbetssätt, uppdrag och ett förbättrat företagsklimat. Samma förutsättningar kan man läsa i mål och budget 2019, beslutad av kommunfullmäktige 20181211. Dock visar det sig att detta ej stämmer det minsta med verkligheten. Den 22 maj kan vi läsa i SDT att Hedemora har fallit till jumboplats av Dalarnas kommuner i Svenskt Näringslivs undersökning om företagsklimat 2019 med ett omdöme sämre än godtagbart.

Vidare kan vi läsa en intervju med näringslivschefen i Hedemora i SDT 24 maj, där det framgår att hon inte är helt förvånad över undersökningens resultat då det brukar gå lite knackigt enligt henne. Vad hon menar med uttalandet är osäkert.

I samband med kommunfullmäktige 28 maj framgår av kommunalrådets svar att den styrande majoriteten famlar i blindo. Inga konkreta framtagna planer och strategier vem som skall gör vad, när och hur, för att uppfylla sina löften verkar finnas. Då varken kommunalråd, kommunchef eller näringslivschef i Hedemora verkar veta vad de skall göra för att förbättra företagsklimatet som utlovats kanske det är dags att låta nya kvastar sopa i Hedemora. Om deras oförmåga beror på ointresse, okunskap eller annat är upp till var och en att avgöra.

Med hopp om förbättring.

Lars-Ove Englén

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare