Annons
Vidare till avestatidning.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Gott hopp om trygg ålderdom om vi ser till att rösta– grattis på 67-årsdagen EU!

 
EU-valet i Dalarna 2019
Visa alla artiklar

Den 9 maj fyller EU 67 år. Det är en förhållandevis pigg 67-åring men med lite småkrämpor här och där. Vid födseln var det ju meningen att det skulle vara ett fredsprojekt efter att Europa upplevt två världskrig inom loppet av några årtionden. Ser man till det så har ju 67-åringen klarat det ganska bra att hålla sams i familjen inom Europa som med åren vuxit ordentligt.

Det började 1952 med 6 syskon och nu är man uppe i 28 familjemedlemmar. Visserligen håller en av familjemedlemmarna på att ansöka om skilsmässa. (Brexit). Några knorrar över att de måste umgås med några avlägsna släktingar från en annan kontinent och att de ser lite annorlunda ut än vi. Det är många som tvingats fly från sina hemländer då det råder krig och elände i där. Det skulle nog behövas ett nytt projekt liknande det som grundarna till EU gjorde för 67 år sedan så kanske det blev mindre krig i omvärlden runt EU och att alla människor kunde få leva i fred och frihet på hela klotet. Även om det för 67-åringen, EU, känns lite stelt i vissa leder finns det dock gott hopp om en trygg och säker ålderdom bara vi nu ser till att på Mors Dag söndagen den 26 maj hedra Moder Svea genom att gå och rösta i valet till EU-parlamentet.

Vi behöver se till att ”vårdpersonalen”, de nya parlamentarikerna som ska väljas in är av rätt sort och som förstår sig på hur man gemensamt inom Europa sköter denna för framtiden så viktiga gamling. Det är de gemensamma idéerna som är hållbara inte de egoistiska.

 

Gösta Frost( S), Mora

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare