Annons
Vidare till avestatidning.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Gäller särskilda regler för kommunala fartsyndare som flyr Horndal?

För en dryg vecka sedan kom jag körande från Horndal på riksväg 68 mot Avesta där det är 80 km i timmen och blev omkörd av en av Avesta kommuns bilar.

Jag försökte hänga på för att se farten på den kommunala bilen men när jag kom upp i 130 km i timmen så slog jag av på farten. Det är ju 80 och inte 130+. Kommunbilen körde alltså 60 över det tillåtna hastigheten.

Samma dag protesterade många kommunstyrelseordföranden i Dalarna mot att Trafikverket sänker hastigheten från 90 till 80 på vissa vägar i Dalarna. Lars Isacsson (S) var en av dem som skrev under.

Var fartsyndandet på 68:an kanske en protest mot Trafikverket?

Min fråga till Avesta kommun är: Har ni bråttom, har era anställda tidsnöd, eller testar ni era bilar? Eller har ni möjligen tillstånd att köra mer än 60 procent snabbare än andra bilister på denna väg förbi Fors som vi skattebetalare var med och betalade? Eller har ni bara fartdårar som utsätter andra för faror på väg?

Som skattebetalare i Avesta hoppas jag på ändrat beteende. Denna händelsen är även anmäld till kommunens serviceställe i biblioteket i Avesta.

Ej fartdåre

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare