Annons
Vidare till avestatidning.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Fråga ditt barn hur det går i skolan, det vinner alla på

Skolorna har startat och i samband med detta vill jag påminna om vikten av att engagera sig i sina barns skolgång och fritid.

Jag vill ha ett samhälle där föräldrar visar mer intresse för sina barns skolgång genom att stödja dem och engagera sig. Det skulle ge positiva effekter framförallt för barnens studier såväl som för familjen men även för samhället i stort.

Med föräldrar som engagerar sig och stöttar sina barn skulle barnen må bättre och prestera bättre i skolan samtidigt som föräldrarna fick bättre insyn och förståelse för dagens skola och sina barns utveckling.

Att hjälpa sitt barn rent praktiskt är en viktig del men den kanske allra viktigaste delen är att visa att man är intresserad och bryr sig genom att fråga hur det går i skolan. Genom att visa ärligt och uppriktigt intresse för barnets skolgång vinner man sitt barns förtroende och respekt.

I dagens skola ska barnen tidigt lära sig ta eget ansvar på olika sätt och där kan man som förälder kan hjälpa och stötta sitt barn. Att planera är svårt och något som kräver erfarenhet vilket man som förälder kan bidra med. Genom planeringen får man som förälder även en bra insyn i barnets studier både vad gäller innehåll och tid.

Nyckeln till detta är att ge sina barn tid, att ägna sig åt barnen och prata med dem. Ett tillfälle för detta är i samband med frukost och middag, att ha som rutin att alltid äta tillsammans i lugn och ro skapar utmärkta förutsättningar för givande gemensamma samtal.

Stefan Eriksson, Gagnef

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare