Annons
Vidare till avestatidning.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Försämring av biblioteket i Ore - hur länge ska det pågå?

Jag har tidigare varit en trogen besökare på det trevliga och serviceinriktade biblioteket i Ore. Innan öppettiderna ändrades var biblioteket öppet tre dagar i veckan varav två kvällstider, året runt. Kvällstiderna passade oss som yrkesarbetar extra bra. Numera har närbiblioteket kontorstider, det vill säga det är öppet två dagar i veckan och endast till klockan 17. Nu i sommar ska det dessutom vara öppet endast en dag i veckan.

Att återgå till öppethållande 13 timmar i veckan och kvällsöppet borde vara möjligt och är mycket önskvärt. Självservice och meröppet när det blir aktuellt är ett bra komplement. Det kan dock aldrig ersätta den hjälp man får och behöver av bibliotekspersonalen.

Jag tycker att det är mycket dåligt att närbibliotekets service försämras. Hur länge ska detta pågå? Dessutom är biblioteket en möjlighet för kommunen att nå ut med information.

Det pratas så vackert om att hela landsbygden ska leva - det verkar dock vara mycket långt från ord till aktiv handling.

Biblioteksbesökare på kvällstid

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare