Annons
Vidare till avestatidning.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: För litade socialnämnderna på sin personal – nu får det ta 5 minuter att bli rakad i Mora

Visste du att... så här blir Du planerad. Exempelvis att bli rakad får ta 5 minuter.

Nu har Socialnämnden i Mora, i vårdsektorn, kanske även på andra orter i länet accepterat att använda sig av tidsstudiesystem som industrin använde sig av på 70-talet. Men nu nästan helt skrotat,.

Förr litade socialnämnderna på sin personal. Idag är det en minutjakt på vårdpersonalen. Och ytterst drabbar det vårdtagarna. De förtroendevalda ledamöterna i socialnämnderna har sitt fokus bara på budget, inte hur vårdtagarna och anhöriga upplever vården. Är det någon socialnämnd i länet som gjort en en utredning och uppföljning av hur vården uppfattats av vårdtagarna och deras anhöriga. När träffade ledamöterna vårdpersonalen och frågade hur de upplever sin arbetssituation?

Det är mer än dags att vi ställer upp på ”Undersköterkesuppropet! Deras synpunkter är värdefulla om vi skall kunna få en bra och ändamålsenlig vårdsituation för våra äldre. Då gäller det att vi lyssnar av och följer de synpunkter som personalen framför.

Du som läser detta – tänk till hur det är i Din kommun!!

Tala om för Dina folkvalda hur Du vill ha det !

Mora 30 aug 2019.

Arne Pettersson (s)

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare