Annons
Vidare till avestatidning.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Flera av de som jobbar dagtid kan gå, cykla eller åka buss

Få saker irriterar mer än parkeringsproblem. I Mora kan det vara fullt. Men det är också så att 500 av de anställda bor inom tre kilometer och kortare. Flera av dessa som jobbar dagtid kan gå, cykla eller åka buss. Det borde frigöra parkeringar för dem som har längre och har obekväm arbetstid. Vi är nog billigast i landet på personalparkeringar vilket gör att för många tar bilen av bekvämlighetsskäl. Akademiska i Uppsala tar 800 för en personalparkering men där har man också busstrafik på kvällarna. Om man bygger platser efter efterfrågan och tillför låt oss säga 30 platser så kostar de ungefär 100.000 styck. Det blir 3.000.000. Vid en platshyra om 100 kronor/månad 1200 per år så tar det 100 år innan skattebetalarna fått igen pengarna. Då tänker jag att 200 per plats går till sandning och snöröjning med mera.

För egen del har jag börjat gå från Regionens platser vid Dalregementet (gott om plats) till Regionkontoret då det är hart när omöjligt att parkera efter Svärdsjögatan i Falun.

I stället för att vara irriterad när man snurrar runt och letar P får jag en promenad och har därmed gjort både mig själv och klimatet liten tjänst.

Bo Brännström (L)

Regionråd med ansvar för Fastigheter

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare