Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Finare blir det knappast – lärare och ledare, välkomna efter sommarlovet!

Annons

Snart slås ju skolportarna och förskolor upp igen efter ett långt sommaruppehåll. Jag kan se framför mig livliga skolgårdar med lekande barn och entusiastiska lärare som för första gången kommer att möta de nya eleverna i skolan. De är små, spända och förväntansfulla individer som är i början av sin långa resa i skolvärden.

Vilken ära, att få vara med! Ni, lärare och ledare! Ni är så viktiga och värdefulla för våra barn. Ni undervisar, och förbereder våra barn till att vara ansvarsfulla medborgare. Ni rustar dem med kunskaper och utformar deras framtid. Ni lär dem att problematisera, måla och testa olika idéer. Ni repeterar glosor och lär dem att tänka kritisk. Allt detta trots snäva budgetar, lärarbrist och deppiga Pisa-resultat. Så låt inte debatten drar ner på era visioner för en fortsatt bra skolgång för våra barn. Och ni skolsköterskor och kuratorer! Fortsätt uppmärksamma barn som har något bekymmer. Barn är en färskvara och hjälpen är avgörande för barnens framtid.

Ju tidigare desto bättre. Men jag vet att det görs en hel del. Så låt oss välkomna er alla efter ett välbehövligt sommarlov, för nu blir det fokus på att lära och utveckla.

Utbildning öppnar dörrar och leder framåt!

Därför vill vi Kristdemokraterna i Falun uppmärksamma er ledare innan skolstarten. Var stolta över den svenska skolan och ert yrke! Finare än så blir det knappast.

Katarina Gustavsson

Kristdemokraterna

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare