Annons
Vidare till avestatidning.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Fimpar på gator är ett hot mot miljön!

Rökförbudet är förstås taget av folkhälsoperspektiv men man har nog inte förutsätt att rökaren nu flyttas till en plats utan askkoppar. Runt om i Falun så ser det riktigt illa ut. Fimpar slängda längst gator och torg har fått många av oss att reagera. Nedskräpningen längst gatorna i Falun, busshållplats, utanför serveringar och restauranger är riktigt bekymmersamt.

Att folk flyttar sig en bit för att röka gör att risken är stor att fimparna hamnar på stadens mark, vilket inte är så bra. Cigarettfilter består av en plats som ska fånga upp skadliga ämnen från tobaken som tungmetallen kadmium. Problemet med fimpar är att de inte är biologiskt nedbrytningsbara och att fimpar som slängs i naturen läcker ut farliga ämnen.

Jag ser gärna att hotell och restauranger erbjuder fick-askkoppar till sina rökare så att fimparna inte hamnar på marken samt att rökarna tar sitt ansvar för miljön och för att hålla Falun rent.

Katarina Gustavsson, KD

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare