Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Insändare: Felaktig skyltning på bussområde – ser faktiskt löjligt ut

Annons

På bussarnas område vid Korsvägen i Bjursås finns tre hållplatslägen och en refug i mitten. Intill detta finns i ena änden en återvinningsstation och vid andra änden finns tre fina bänkbord med tak, där man kan sitta och rasta. Där bussarna ska köra ska det vara fritt från bilar, och därför har det funnits skyltar som visar ”Förbud mot motorfordonstrafik” samt en tilläggsskylt ”Gäller ej buss i linjetrafik”.

Dessa skyltar finns inte längre kvar. Den ena, som hade egen stolpe, har lossnat från marken för länge sedan. Under vintern har den tidvis legat i snön, men sedan den tinade fram har någon vänlig själ ställt den lutad mot en rönn. Dock har den inte velat visa rätt sida utåt, så den har inte gått att läsa för den som behövde det. Senaste veckorna har den flyttat runt via ett plank till ett buskage.

Den andra skylten ska sitta på en större stolpe vid refugen. Förbudsskylten är försvunnen sedan länge, och kvar sitter bara ”Gäller ej buss i linjetrafik”. Det ser faktiskt löjligt ut, när det står så, vid en bussterminal...

Det är inte lätt för turister att veta vad som gäller när inga skyltar visar något. Men Dalatrafik som fått påstötning om problemet har inte åtgärdat det. Är det inte Dalatrafik som har ansvaret??? Är det kommunen?

Ingrid Svensson, bussförare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare
Annons