Annons
Vidare till avestatidning.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Fel beskylla SD för att inte vilja ha fler ägare till Ludvika

Jens Runnberg beskyller Sverigedemokraterna för att anse att ”fler ägare inte är välkomna till Ludvika”, när det gäller hyresmarknaden. Som så ofta tidigare har JR fel även nu. SD välkomnar flera ägare till Ludvika, inte som köpare av kommunens lönsamma hyresfastigheter, utan som investerare i nybyggnation av bostäder.

Det finns byggklara tomter centralt i Ludvika. Men inga andra aktörer är intresserade. Dom har nämligen koll på hur bostadsmarknaden ser ut i Ludvika, i motsats till JR. Det har visat sej att byggkostnaden för ett hyreshus är högre än värdet på det färdiga huset. Alltså en ren kapitalförstöring att bygga i Ludvika. Nu vill JR och M att kommunen säljer ut de lönsamma fastigheterna för att istället lägga pengarna på nybyggen som ingen som kan räkna vill ta i. Trots att kommunen har lovat att bygga ett P-hus för 60 Miljoner kronor på Folkets hus-parkeringen för att andra aktörer ska slippa dessa kostnader, är det ingen av dessa som är intresserad av att bygga där.

Ludvika gör klokast i att inte lyssna på JR och hans favoritgäng M. Vi minns deras motstånd mot kommunens köp av VB Kraft. JR kallade förespråkarna av köpet för ”riskkapitalister” och M överklagade beslutet. Nu har det visat sej att VB Kraft blivit en vinstmaskin för kommunen.

Nu vill JR och M att Ludvika ska ge sej in i en riktigt dålig affär. För M är ideologin viktigare än ekonomin. Kanske drömmer Moderaterna om att på något sätt kunna åtgärda det svarta hålet i Social Välfärd genom en fastighetsförsäljning.

Roland Johansson

SVAR DIREKT:

Roland Johansson (SD) fortsätter resonera som en riskkapitalist. Inte bara anser han att han är bättre på att värdera den framtida intjäningsförmågan, och därmed priset, för VB Kraft än säljaren Vattenfall; han vet dessutom redan nu att lönsamheten i fastigheterna Ludvikahem överväger sälja inte kommer att visa sig i priset som inte ens ännu satts i den affären. Dessutom lanserar han en teori, helt utan täckning, om att reala tillgångar kommer att användas i kommunens driftsekonomi. Jag beklagar förstås att SD i Ludvika efter sina märkliga överväganden landar i samma politiska position som V, i fråga efter fråga som har med kommunalt ägande att göra.

Jens Runnberg

Politisk redaktör

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare