Annons
Vidare till avestatidning.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Falu centrum har blivit skamligt - en promenad genom stan kräver skämskudde!

Förra veckan hade jag besök hos mig i Falun. Vi skulle då åka och fika i centrum men vet ni vad - jag skämdes!

Jag gick tillsammans med mitt sällskap genom centrum. Tomma butikslokaler överallt och byggnadsställningar på vart och vartannat hus. Tvärs över vårt stora, fina torg har man dessutom målat en matta i orange och gult!

Utefik då? Finns det kanske ändå något mysigt utefik i stan? Nej, Geislerska parken är borta - ersatt av ett matställe. Det mysiga och populära bryggcafeét är borta - ersatt av en pub. Det fina Årummet som har ställts i ordning finns ju där men vad används det till? Vad kostade det att bygga? Detsamma gäller för Lydias terrass - vad kostade det att bygga? Och vad används den till?

Restauranger finns det i överflöd men är det verkligen vad vi kommuninvånare behöver? Var ska vi till exempel handla kläder?

Allt som oftast blir man hänvisad till Borlänge om man ska hitta det man söker - men vi kan inte fortsätta att skylla allt på ett köpcentrum som utarmar hela Falu centrum. Istället kan vi skylla på en kommunledning som inte tänker efter. Som lägger pengar på toksaker och är idéfattiga!

Kalla mig bitter men jag tycker att det är hemskt att behöva gå genom stan med skämskudde framför ansiktet.

Missnöjd

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare