Annons
Vidare till avestatidning.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Ett värdigt åldrande i Gagnefs kommun

I Gagnef vill C, S och M bygga ett demensboende i Mockfjärd på en tomt gränsande till Europaväg 16 mellan Gävle och Oslo. Dessutom vill man inte bygga fastigheten i egen regi utan har föreslagit att man skall hyra en nybyggd fastighet i 2 eller 4 våningar i stället för att bygga i egen regi och tjäna 150 miljoner samt ha en egen fastighet kvar som är fullbetald. Dessa 3 partier med majoritet i fullmäktige är alltså beredda att sätta våra dementa i ett 2- eller 4-våningshus med utsikt över bilar på europavägen.

Oppositionspartierna Kosa, Kd, Lib, Mp och V föreslår i stället att snarast bygga ut Björbos boende med 10 platser sedan byggs ett nytt boende i Kyrkbyn Gagnef med 32 platser och därefter när det behövs troligen år 2030 bygger man ett nytt demensboende i Mockfjärd.

Oppositionens förslag innebär såldes högre trivsel för de dementa samt en årlig vinst av cirka 4 miljoner, dessutom äger kommunen fastigheterna.

Bosse Jönebratt, liberal

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare