Annons
Vidare till avestatidning.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: En välskött kyrkogård påverkar sorgearbetet – tänk om, kyrkopolitiker

Enligt lag får inte begravningsavgiften gå till skötsel av enskilda gravar utan i så fall måste församlingarna använda kyrkoavgiften.

Avesta Församling har beslutat att ta ut en avgift för att klippa gräsmattorna vid gravarna. De säger att de tar ut en avgift för annars måste de säga upp en anställd. En anställd kostar upp mot 350 000 och vad skall församlingen med den anställda till när den inte kan klippa gräset? Går personen sysslolös?

Vill kyrkopolitikerna att de som betalar för skötseln av graven även ska sköta om grannarnas gravar som inte är klippta som man får göra idag? När man tar med sig grästrimmer för att sköta om grannarnas gravar som inte är klippta kan man även klippa sin egen grav och säga upp skötseln av graven.

Att sköta om kyrkogårdarna är en solidarisk handling, för alla får tillgång till kyrkogårdarna och man måste titta till helheten. Det är helhetsintrycket som påverkar sorgearbetet och det är viktigt att ha en harmonisk och välskött kyrkogård. Våra kyrkogårdar är en trädgård för många minnen och vi måste vara måna om att bevara den i så fint skick som möjligt.

Tänk om kyrkopolitiker

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare