Annons
Vidare till avestatidning.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: En stor dag för den svenska orienteringssporten – men inte ett ord i måndagens tidning

Lördagen den 17 Augusti var en stor dag för den svenska orienteringssporten. Både damer och herrar blev världsmästare i stafett. I lagen sprang Tove Alexandersson och Emil Svensk båda från Stora Tuna. Detta nämner inte DT med ett endaste ord i måndagens tidning. Inte ens ett resultat publicerades. Däremot ägnas en halv sida åt Åke Lassas ishockeyback i Leksand på 1950 och 1960-talet. En hel sida ägnas åt Filip Forsberg och hans stöd till damhockeyspelarnas bojkott av landslaget. Borde inte dessa ishockeyreportage ha kunnat publicerats vid ett senare tillfälle?

Orienteringen är numera en världsport och har fler deltagande länder än till exempel ett VM i längdskidåkning. Detta är tydligen sportredaktionen på DT totalt okunnig om. Det är dags att ni vaknar och överger eran negativa inställning till orienteringssporten!

Lasse Back

SVAR DIREKT

Även om vårt fokus ligger på i första hand ishockeyn, där vi ser att den bredaste publiken finns, så handlar prioriteringen i måndagstidningen på intet sätt om någon negativ inställning till orienteringssporten. Den som läste tidningen under förra veckan kunde läsa stort om gulden på både medel- och långdistans. Sedan måste man, vilket vi gång på gång har berättat om, för att få läsa om lördagssporten, logga in på E-tidningen. Sedan ett knappt år tillbaka så ser vi E-tidningen söndag som en egen sportprodukt och publicerar lördagssporten där.

Den sport som finns i måndagstidningen är den sport som har hänt på söndagen, alternativt i förväg inplanerade reportage som det om Åke Lassas eller nyhetsvinklar som den om Filip Forsberg.

Markus Josefsson, nyhetsschef sport DT

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare