Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Djurhållningen viktig faktor bakom våra allvarligaste miljöproblem

Annons

Replik: Rebecka Le Moine (MP) med flera vill att väljarna ska rösta för naturen i EU-valet. Men då röstar man inte på Miljöpartiet. Miljöpartiet ger sken av att värna miljön men faktum är att partiet 2017 stod bakom livsmedelsstrategin för ökad svensk kött- och mjölkproduktion tillsammans med bland annat Moderaterna.

I FN-rapporten "Livestock’s Long Shadow" framgår att köttindustrin är en huvudorsak till markförstörelse, skogsskövling, vattenförorening, vattenbrist och förlorad biologisk mångfald. I rapporten fastslås att djurhållningen är en viktig faktor till alla våra allvarligaste miljöproblem, på varje skala från den lokala till den globala. Halten av koldioxid i atmosfären har nått rekordnivån 415 miljondelar. En miljon arter hotas av utrotning. Boven i dramat är det allt mer utbredda jordbruket. Livsmedelsstrategin ligger nu till grund för bland annat Jordbruksverkets arbete fram till 2030.

Detta visar hur lite den biologiska mångfalden och miljön betyder för Miljöpartiet i praktiken.

Jonas Paulsson, initiativtagare Köttfri måndag

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare