Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Insändare: Digitalisera parkeringen vid Avesta lasarett och övriga sjukhus i regionen!

Annons

I AT den 29/4 konstaterar flera ”parkerare” att parkeringsautomaterna vid Avesta lasarett sällan fungerar felfritt. Till besvär och tidsfördröjning för den som har anledning att besöka sjukhuset. 

Mitt förslag: avskaffa parkeringsautomaterna och ersätt dem med kameror som registrerar in- och utfart till parkeringsområdet. Samma teknik som används för erläggande av trängselskatt i Stockholm och Göteborg.

Tid och registreringsnummer noteras och i efterhand får bilägaren en uppmaning att erlägga parkeringsavgiften. Hen kan anmäla autogirokonto för automatisk dragning av avgiften eller med en e-faktura direkt till sin internetbank. Tredje möjligheten är hens digitala brevlåda.

Snabbt och kostnadseffektivt. Postnord hålls utanför… och så även såväl bevakningsföretag som automater. Lasarettsbesökares parkering underlättas. Besökstider hålls. Undersökningstider likaså.

Transportstyrelsen är en statlig myndighet och administrerar hanteringen av avgifter i Stockholm och Göteborg och dess tjänster bör rimligtvis kostnadseffektivt kunna utnyttjas såväl i Avesta som i Stockholm. 

Min förhoppning är att de i Region Dalarna ansvariga tar initiativ till att digitalisera parkeringen vid såväl Avesta lasarett som övriga sjukhus i regionen. Yttersta ansvaret härför åvilar antagligen regionstyrelsens ordförande.

Mats Myrén

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare
Annons