Annons
Vidare till avestatidning.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Det här gör att jag kan skryta om Avesta – ta det inte ifrån mig!

Jag vill kunna fortsätta att berätta om att vi bor i en fantastisk liten stad!

Har upptäckt att det just nu pågår en diskussion om att lägga ner vår visentpark. Det tycker jag är helt fel.

Det finns några saker som jag skryter om vad det gäller Avesta och det är:

1. Vår Visentpark som kommunen tog över från Avestas järnverk när deras finska ägare inte förstod dess vikt.

Jag tycker att det är något som alla i Avesta ska vara stolta över. Parken skapades av Axel Ax:son Johnson för att då rädda dessa djur som höll på att dö ut. Det blev ett varumärke för vårt järnverk och syntes över hela världen. Idag är de listade som sårbara. Idag är visenten en speciell symbol för Avesta kommun.

Jag är stolt över att kunna berätta att min kommun driver denna anläggning och har öppnat den för allmänheten som fått en plats där man kan sitta ner och njuta i naturen, fika eller äta lite, och samtidigt kunna ta del av denna anläggning som har kunnat rädda ett väldigt speciellt djur. Att kunna berätta att denna anläggning fortfarande föder upp dessa djur som sedan flyttas till platser runt om i Europa.

Tyvärr kan inte alla djur exporteras till andra platser men dessa djur slaktats och våra äldreboende och skolor tar del av köttet och får äta av detta egenproducerade kött.

2. Alla i Avesta åker buss gratis.

Det tycker jag att det är något som vi ska vara stolta över. När vi berättar om detta för bekanta som bor i andra städer blir de väldigt imponerade och kommer försöka få detta i sin egen kommun också.

3. Vår fina rondell som byter skepnad efter årstidens olika skeden och helger.

Det väldigt speciellt och roligt att berätta om för andra. Jag är så stolt över våra rondeller, något som jag ofta skryter om.

4. Gamla Byn och Avesta Art i Hyttan.

Jag tycker till exempel att Kjell Engmans utställning är fantastisk, även om den för oss äldre är svårt att gå runt i då det är mörk även på golvet.

Jag hoppas att jag och alla i Avesta ska kunna fortsätta att skryta om vår stad. Jag vill inte behöva säga att "det här var något vi hade tidigare, men som man nu inte längre har råd med".

Annika Ahlqvist

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare