Annons
Vidare till avestatidning.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Det är dags att skärpa straffen

Artikel 4 av 8
Livsfaran på vägen: Drog- och rattfyllor i Dalarna
Visa alla artiklar

Att framföra fordon berusad är ett ganska ringa brott idag när man ser på vilka påföljder som döms ut. Men det är allvarlig brottslighet som måste tas på allvar. I själva verket så är det ett brott som bör jämställas med grovt vapenbrott. De som gång efter annan kör påverkade struntar i samhällets regler och tycker sig ha rätten att göra som de själva vill och tycker.

Om jag går med ett laddat vapen och blir påkommen så är det obligatorisk häktning tills dom faller. Jag kanske inte ens har hotat någon eller tänkt använda vapnet. Men det är i alla fall bra att man sitter inlåst till dess man avtjänat sitt straff.

Samma sak borde gälla dem som kör påverkade, de har inte en tanke på att skada eller döda någon. Se till att straffen för rattfylleri, oavsett berusningsmedel, jämställs med straffen för vapenbrott. Att låsa in dem i väntan på dom skulle också ge polisen tid till att bekämpa annan typ av brottslighet istället för att jaga samma personer ofta som de ofta måste släppa ut samma dag.

M

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare