Annons
Vidare till avestatidning.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Dalhalla behöver utveckla nya koncept för att locka folk

Sedan 1998 har Dalhalla haft en traditionell avslutning med fyrverkerikonsert. De senare åren har inte lockat så många besökare. Trots att i år vi fick höra bra artister som Tommy Körberg, Shirley Clamp och den underbara duon, Good Harvest, tror jag inte att konceptet med en fyrverkerikonsert lockar en stor publik till Dalhalla, längre.

Det är dags att denna tradition avslutas och man ser på andra, nya, koncept som kanske kan locka en större publik. Många har redan varit på en fyrverkerikonsert.

Kanske en idé kan vara att satsa på det koncept som Dalhalla Opera gjorde med Visual Relief. Visual Relief är ett företag som skapar unik scenografi som visas i samband med större produktioner. Det kanske är ett dyrbart tillägg, men för att skapa nya upplevelser som ska dra mycket folk till Dalhalla, måste man utveckla mer.

Kanske behövs det inte längre en fyrverkerikonsert? Jag tror, dock, att om det finns en intresse för att skapar nya upplevelser på Dalhalla, då gör man en satsning på detta.

För övrigt, var det ett mycket vackert arrangemang av Autumn Leaves som spelades av Good Harvest tillsammans med Dalsinfoniettan. Jag får be att en platta görs med Good Harvest och Dalasinfoniettan inom en snar framtid!

Andreas

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare