Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Chans för Rättviks stationshus att bli mer välkomnande

Annons

Turistbyrån har nu lämnat stationshuset i Rättvik och vissa underhållsarbeten har vidtagits. Därmed öppnas nya möjligheter för kommunen att göra resecentrum mera attraktivt och välkomnande under ett skede då kollektivresande ligger i tiden som aldrig förr.

Studera vad som åstadkommits i grannkommunerna Mora och Falun, där man förutom rikligt tilltagna utrymmen för resenärer även skapat en estetiskt tilltalande miljö. Jämför med Rättvik där det som sägs ska vara en väntsal utgörs av ett mörkt och trångt kyffe som med råge uppfyller alla krav som ställs för att inbjuda till klotter och andra otrevligheter. Delar av de nu frilagda ytorna borde öppnas upp för den resande allmänheten. På så sätt skulle man också återskapa något av det syfte som ursprungligen var tanken med det pampiga stationshuset. Resande, såväl rättvikare själva som mängden av tillresta, skulle få en tilltalande (första) anblick av kommunen på ett helt annat sätt än i dag. Det tidigare projektet "Vackert Rättvik" manar till en fortsatt ordentlig ansiktslyftning av en för centrum känslig och iögonenfallande miljö. Rättvik kan (bättre)!

John Helgander, flitig kollektivresenär 

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare