Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Bvc-sköterskornas uppsägning gör mig förtvivlad

Annons

Familjecentralen/bvc är jätteviktig för oss med små barn. Det är en trygghet att till exempel få hembesök av en person med stor kompetens och erfarenhet, speciellt i tider då många av oss inte ens sätter en fot på BB efter förlossningen utan blir hänvisade till patienthotellet.

Under barnets första tid besöker man ofta familjecentralen och tillsammans med sin bvc-sköterska kan man diskutera, fråga och få tips om alltifrån sömn, potträning och amning till anknytning, utvecklingsfaser och psykisk ohälsa etcetera.

Man blir med andra ord sedd och bekräftad i sitt föräldraskap. En bvc-sköterska gör mer än att väga och mäta små barn. De skapar tillitsfulla relationer till oss föräldrar och våra barn. En sådan relation får man inte med vem som helst. Biträdande verksamhetschef säger att alla berörda barn kommer bli kallade till vaccinationstagning efter 20 juni då inga bvc-sköterskor finns kvar. Vem vaccinerar då? Jag vill ha vår bvc-sköterska som jag litar på och som gör att jag kan vara lugn i en situation som är stressande för min lilla pojk. Jag vill inte ha någon annan. Uppsägningarna betyder att gränsen är nådd.

Jag hoppas att ansvariga chefer och politiker inser värdet av våra bvc-sköterskors jobb och att de också förstår att det blir svårt för barnfamiljer att bo kvar i Avesta utan en fungerande familjecentral. Jag vädjar om en förbättrad arbetsmiljö och uppmanar alla att kämpa så att våra fantastiska bvc-sköterskor blir kvar.

Josefine, trebarnsmamma

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare