Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Borlänge mot strömmen – bygger bostäder på idrottsplats

Annons

När SVT rapporterade att fler och fler kommuner insett vikten av att planera in idrottsplatser i nybyggda bostadsområden gick tankarna direkt till Borlänge och Ornäs. Här stämmer det gamla talesättet ”kärringen mot strömmen” bra in på Borlänge kommun.

I stället för ny idrottsplats bygger man bostäder på kommundelens enda existerande. På frågan om varför är det enda svaret: ”I det allmännas intresse”. Vem denne allmänna är känns lite oklart då en majoritet av ortsbefolkningen skrivit på protestlistor mot projektet.

Politikerna anser att ungdomar som vill spela fotboll kan åka till Tunet, en resa på över milen. Hur de ska ta sig dit är också dolt i dunkel då samma politiker beslutat om åtgärder som gör att alla familjer inte ska kunna inneha bil i framtiden.

Att hänvisa till en icke fungerande kollektivtrafik, som enligt SVT:s granskning dessutom är dyrast i Sverige, är barnsligt naivt.

Jag hoppas våra kommunpolitiker vågar inse sitt misstag och tänka en runda till. Vart man vänder blicken från Ornäs IP ser man byggbar mark.

Nisse B

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare