Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Bingo! Så pinsamt förutsägbart av Leksands kommun

Annons

Redan när de första förslagen om 8-våningars höghuskolosser vid södra brofästet i Leksand lades fram gissade vi att de självklara protesterna från närboende och övriga sunda Leksandsbor skulle leda till att kommunledningen i sin godhet skulle sänka förslaget till 6 våningar. Bingo!

Intrycket av betongvägg och storstadsförort kvarstår i princip oförändrat och varje resa över bron kommer att vara en smärtsam påminnelse om det dåliga beslutet.

Att förstöra den småskaliga boendemiljön kommer knappast locka hit nya invånare och det kommer med säkerhet sänka trivsel och glädje för många närboende.

Man har från kommunalt håll framhållit att intäkten från markförsäljningen kommer att minska om höjden minskar. Jag antar att denna kostnad ligger under kapital och inte drift. Skrotar man det dyra förslaget om ”Moskogslänken” kompenseras detta bortfall mångfalt.

Självklart skall kulturorten Leksand bevara sin småskalighet och självklart skall friluftskommunen Leksand behålla sina centrumnära strövområden. Om man gör detta lockar man fler att vilja bosätta sig på orten.

Lars Wiklund

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare