Annons
Vidare till avestatidning.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Bilveckan mer än bara störande oväsen

Så rasar den igen, debatten om Classic Car Week. Risken är att alla de negativa sidorna då lyfts fram, inte minst i massmedia. Därför är det glädjande att Falu-Kuriren i år i flera artiklar belyst och illustrerat en hel del av det positiva som merparten besökare upplevt. Så till exempel har tusentals glada människor, barn och vuxna, sökt sig till Siljans strand under en vädermässigt nästintill perfekt vecka och en strid ström av flanörer ringlat sig längs Långbryggan. Ett spontant utrop som nådde mig en sådan superb dag ute på holmen: "Rättvik är den bästa platsen på jorden!" Så gläd er rättvikare och välkomna alla trevliga gäster!

Sedan till problemet med hög, nästan dygnet runt-musik, ett utslag för ungdomlig, av många avundad, odödlighetsövermod. Flertalet av dessa personer är säkert i grunden hyggliga och resonabla individer och skulle nog med vänligt bemötande vara beredda att ändra sitt beteende och inskränka sitt levnadsglada men ändå störande oväsen, om de påminns om andras obehag. Bilarna som skapar denna plåga är trots allt relativt få till antalet och kör ofta i sakta mak och är därmed lätta att identifiera. Hur skulle det vara om ordningsvakter grep in och i vänlig ton bad passagerarna betänka vilket lidande de skapar för många medmänniskor. Och även campingvärdarna kunde lätt göra en insats i förebyggande syfte. Om inte annat hjälper, kunde de avvisa sådana gäster. Men kanske har den här modellen redan prövats?

Optimist

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare