Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Bilister, har ni glömt bort vad samåkning är?

Annons

Som genom ett trollslag skulle jag kunna ta bort tre av fyra bilar i de rader av bilar som jag möter på mina dagliga promenader i Mora. Tre av fyra bilar bort, vilket mirakel. Tänk om ni bilägare lärde er att samåka, det vill säga fyllde bilarna med fyra personer och inte åkte en och en som ni alltid gör.

På 50- och 60-talen då jag växte upp i den lilla byn Bergkarlås utanför Mora så samåkte man till jobben i Östnors industrier. Jobbarna från byn fyllde en bil och turades om att ha sin bil var tredje, var fjärde vecka. Man samåkte till nytta för miljön och ekonomin. Nu åker ni en och en i större och större bilar i eviga bilköer till och från jobben. Tänk att det kan finnas så enkla lösningar på det största av våra miljöproblem: bilen. Kom nu ihåg att det var Sven Lind som var först med ånyofödelsen av samåkandet när Nobelpriset ska delas ut.

Sven Lind, som tänker att förr ibland var bättre

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare