Annons
Vidare till avestatidning.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Avesta kommuns försäljning av Balders hage kommer att leda till ockerhyror

Ena stunden talar kommunalrådet Lars Isacsson (S) i Avesta Tidning om att kommunen skall sälja fastigheten vid Balders Hage som kommunen köpte av det kommunala bostadsbolaget Gamla Byn för 160 Mkr. Enligt kommunalrådet skall pengarna användas för att bygga lägenheter och infrastruktur. Några veckor senare kan man läsa i Avesta Tidning att kommunen via bostadsbolaget Gamla Byn skall köpa fastigheter vid Nordanö och Horndal.

I fastigheten vid Nordanö bedriver bildningsförvaltningen fordonsutbildning och där vill de nuvarande ägarna höja hyran kraftigt enligt bildningsstyrelsens ordförande. Gamla Byns VD har fått i uppdrag från sin styrelse att ta fram förslag att köpa fastigheten.

Apotekshuset i Horndal har det inte talats om i Avesta Tidning vad den skall användas till. Det kan vara att kommunen vill subventionera bygget i Horndal åt Google.

Vad håller kommunalrådet på med? Ena sidan skall de sälja Balders Hage och några veckor senare köpa fastigheten i Nordanö.

Förstår inte ni politiker att de privata hyresvärdarna kommer att höja hyrorna när tillfälle ges så mycket det går och lite till för Balders Hage? Skall kommunen då köpa tillbaka fastigheten till ett väldigt överpris? Eller skall de äldre som bor i huset betala ockerhyror?

Skattebetalare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare