Annons
Vidare till avestatidning.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Att uppmana folk att köpa elbilar är ju skrattretande, för hur tillverkas dessa?

En sak som blir bortglömd i dessa tider med uppror mot bensinpriset är att när bensinpriset höjs då måste priset på andra varor också höjas för att kompensera ökade leveranskostnader. Men löner och andra ersättningar som till exempel sjuk- och aktivitetsersättning och även bostadstillägg och bostadsbidrag höjs inte i samma takt. Att sen gå ut och uppmana folk att köpa elbilar är ju skrattretande för hur tillverkas dessa och hur är hållbarheten på bilarna, men framför allt batterierna och hur ser andrahandsvärdet ut på begagnat?

Politikerna har börjat i fel ända, de måste först se till att det finns fungerande och hållbara alternativ till bensinbilar, till rimliga kostnader. Inte höja priserna på det som är ett måste för många. 

Många gör nog vad de kan annars för att skona miljön på alla sätt och vis, sen börjar politiker hojta om bilåkandet i ett land som är beroende av bilen, det blir ju bara löjligt, jämför man sen med hur det ser ut i på många ställen i världen med föroreningar, då vet man inte om man ska skratta eller gråta.

Själv är jag beroende av bilen både för det sociala livet men även för att handla då jag inte orkar bära kassarna någon längre sträcka  och så ser det nog ut för många. Dessutom har jag inte råd med någon ny dyr bil och är nöjd med den jag har det lilla jag åker. Visst måste vi vara rädda om miljön det säger jag inget om, men som sagt börja i rätt ände nån gång. Förresten, var hamnar alla dagens fungerande bilar och morgondagens uttjänta batterier?

 

Alla kan inte bo och åka kollektivt

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare