Annons
Vidare till avestatidning.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Återinför förmögenhetsskatten!

När det börjar bli mer och mer som vitt skilda världar mellan olika bostadsområden, då är det någonting som inte stämmer. Då förstår man att Sveriges klyftor har börjat växa allt mer - samhället har blivit allt mindre jämlikt. Att införa förmögenhetsskatten skulle leda till att det blev mer jämlikt i samhället - något som gynnar alla.

Att återinföra förmögenhetsskatten skulle leda till en ökad tillväxt vilket vidare leder till att man kan ersätta skatter på till exempel arbete. Detta gynnar arbetare - som tjänar mycket mindre än de förmögna.

Förmögenhetsskatten kan låta orättvis då det blir som en dubbel skatt för de allra rikaste. Men om förmögenhetsskatten återinförs kommer de fortfarande att vara väldigt rika. De klarar sig gott och väl. Och är det inte mer orättvist att vissa arbetare jobbar hur mycket som helst men trots det får mycket mindre lön än en rik person?

En sak är säker - det måste göras mer för att stoppa de växande klyftorna i Sverige. Att vissa har råd att vaska en dyr champagne, medan andra inte ens har råd att köpa en vinterjacka till sina barn, visar på den orättvisa som finns i Sverige idag.

Erika Frank, ordförande SSU Falun

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare