Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Återbesätt redaktioner i Malung och Älvdalen!

Annons

Den statliga Mediestödsnämnden låter påskina att bland annat Malung-Sälens kommun saknar journalister. Som Dalarna tidningars chefredaktör Helena Nyman påpekar i sin krönika stämmer inte det. Samtidigt finns det ett visst fog i påståendet från Mediestödsnämnden. Nyhetsbevakningen är sämre än när Dalarnas tidningar hade en redaktion i Malung-Sälens kommun. Då fanns det två, i orten bosatta, journalister på plats som fångade upp händelser på ett helt annat sätt än vad utsocknes journalister förmår klara av. Ibland är saker och ting på gång i en ort och när det blir intressant så hinner man bara fram i tid om man är bosatt där.

Det är vällovligt att chefredaktör Nyman åter önskar sig en redaktion i till exempel Malung-Sälen kommun. Dalarnas tidningar önskade att "utöka och säkerställa bevakningen i Malung/Sälen och Älvdalen eftersom det är stora geografiska områden och en utmaning att vara fysiskt närvarande". Nyman skriver också att Dalarnas tidningar sökte ekonomiskt stöd för det men att man fick avslag på grund av kriterier från myndighetens sida som man kan bli fundersam över. Dalarnas tidningar bekräftar därmed min kritik om att ni är frånvarande. Att bara acceptera det som kan ifrågasättas utan debatt är fel väg att gå.

Dalarnas tidningar, ändra era ekonomiska prioriteringar och återbesätt redaktioner i Malung och Älvdalen!

Påpekaren

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare